Dizajnový časopis
Dizajnový časopis
Schodisko

U Step

Schodisko Schodisko U Step je vytvorené spojením dvoch štvorcových profilových profilov tvaru U, ktoré majú rôzne rozmery. Týmto spôsobom sa schodisko stane samonosným za predpokladu, že rozmery nepresiahnu prah. Príprava týchto kusov vopred poskytuje pohodlie pri montáži. Balenie a preprava týchto priamych kusov sú tiež značne zjednodušené.

Schodisko

UVine

Schodisko Špirálové schodisko UVine je tvorené striedavým spájaním profilov v tvare U a V. Týmto spôsobom sa schodisko stane samonosným, pretože nepotrebuje stredový stĺp alebo obvodovú oporu. Vďaka svojej modulárnej a všestrannej štruktúre prináša dizajn ľahkosť pri výrobe, balení, preprave a inštalácii.

Drevený E-Bicykel

wooden ebike

Drevený E-Bicykel Berlínska spoločnosť Aceteam vytvorila prvý drevený elektronický bicykel, ktorého úlohou bolo postaviť ho ekologickým spôsobom. Hľadanie kompetentného partnera pre spoluprácu bolo úspešné s Drevárskou fakultou Univerzity Eberswalde pre trvalo udržateľný rozvoj. Myšlienka Matthiasa Brodu sa stala skutočnosťou, ktorá sa spojila s technológiou CNC a znalosťou drevného materiálu. Zrodila sa drevená E-Bike.

Stolové Svetlo

Moon

Stolové Svetlo Toto svetlo zohráva aktívnu úlohu pri sprevádzaní ľudí v pracovnom priestore od rána do noci. Bol navrhnutý s ohľadom na pracovné prostredie ľudí. Drôt môže byť pripojený k prenosnému počítaču alebo k napájacej banke. Tvar mesiaca bol vyrobený z troch štvrtín kruhu ako stúpajúca ikona z terénneho obrázka z nerezového rámu. Vzor povrchu mesiaca pripomína sprievodcu pristátím v vesmírnom projekte. Prostredie vyzerá ako socha za denného svetla a svetelné zariadenie, ktoré upokojuje napätú prácu v noci.

Svetlo

Louvre

Svetlo Louvre light je interaktívne stolné svietidlo inšpirované gréckym letným slnečným žiarením, ktoré ľahko prechádza z uzavretých okien cez Louvres. Pozostáva z 20 kruhov, 6 korku a 14 plexiskla, ktoré hravým spôsobom menia poriadok tak, aby zmenili rozptyl, objem a konečnú estetiku svetla podľa preferencií a potrieb používateľov. Svetlo prechádza materiálom a spôsobuje rozptyl, takže sa na jeho okolí ani na jeho povrchu neobjavujú žiadne tiene. Prstene s rôznymi výškami dávajú možnosť nekonečných kombinácií, bezpečného prispôsobenia a úplnej kontroly svetla.

Lampa

Little Kong

Lampa Little Kong je rad okolitých lámp, ktoré obsahujú orientálnu filozofiu. Orientálna estetika venuje veľkú pozornosť vzťahu medzi virtuálnym a skutočným, plným a prázdnym. Skrytie LED diódy jemne do kovovej tyče nielen zaisťuje prázdnosť a čistotu tienidla, ale tiež odlišuje Kong od ostatných žiaroviek. Návrhári našli viac ako 30-krát experimenty uskutočniteľné remeslo, aby dokonale prezentovali svetlo a rôznu textúru, čo umožňuje úžasný svetelný zážitok. Základňa podporuje bezdrôtové nabíjanie a má port USB. Dá sa zapnúť alebo vypnúť iba mávaním rúk.