Dizajnový časopis
Dizajnový časopis
Energetická Aktivácia Lávok

Solar Skywalks

Energetická Aktivácia Lávok Svetové metropoly - napríklad Peking - majú veľké množstvo lávok prechádzajúcich cez rušné dopravné tepny. Často sú neatraktívne a znižujú celkový dojem z miest. Dizajnérska myšlienka opláštenia lávok estetickými fotovoltickými modulmi vyrábajúcimi energiu a ich premena na atraktívne mestské miesta je nielen udržateľná, ale vytvára aj sochársku rozmanitosť, ktorá sa v očiach mesta stáva upútavkou. Nabíjacie stanice pre osobné automobily alebo elektrické bicykle pod lávkami využívajú slnečnú energiu priamo na mieste.

Kaderníctvo

Vibrant

Kaderníctvo Zachytávajúc podstatu botanického obrazu bola v uličke vytvorená obloha. Okamžite víta hostí, aby sa vyhrali pod davom a privítali ich od vchodu. Zúžené usporiadanie sa pozerá ďalej do priestoru a rozširuje sa smerom nahor s podrobnými zlatými dotykmi. Botanické metafory sú stále žiarivo vyjadrené v celej miestnosti, nahrádzajúce rušný hluk vychádzajúci z ulíc, a tu sa stáva tajná záhrada.

Súkromné Bývanie

City Point

Súkromné Bývanie Projektant hľadal inšpiráciu z mestskej krajiny. Krajina hektického mestského priestoru sa tak „rozšírila“ na obytný priestor, ktorý charakterizoval projekt metropolitnou témou. Tmavé farby boli zvýraznené svetlom, aby vytvorili nádherné vizuálne efekty a atmosféru. Prijatím mozaiky, obrazov a digitálnych výtlačkov s výškovými budovami sa do interiéru dostal dojem moderného mesta. Návrhár vynaložil veľké úsilie na územné plánovanie, najmä so zameraním na funkčnosť. Výsledkom bol štýlový a luxusný dom, ktorý bol dostatočne priestranný na to, aby slúžil 7 ľuďom.

Átrium

Sberbank Headquarters

Átrium Švajčiarska kancelária pre architektúru Evolution Design v spolupráci s ruským architektonickým štúdiom Architekti T + T navrhli priestranné multifunkčné átrium v novom firemnom sídle Sberbank v Moskve. Denné svetlo zaplavené predsieňové domy rozmanité priestory pre spoluprácu a kaviareň, pričom zasadená miestnosť v tvare diamantu je ústredným bodom vnútorného nádvoria. Zrkadlové odrazy, zasklená vnútorná fasáda a použitie rastlín dodávajú pocit priestrannosti a kontinuity.

Kancelársky Dizajn

Puls

Kancelársky Dizajn Nemecká strojárska spoločnosť Puls sa presťahovala do nových priestorov a využila túto príležitosť na vizualizáciu a stimuláciu novej kultúry spolupráce v rámci spoločnosti. Nový dizajn kancelárie vedie ku kultúrnej zmene a tímy hlásia významný nárast internej komunikácie, najmä medzi výskumom a vývojom a ostatnými oddeleniami. Spoločnosť tiež zaznamenala nárast spontánnych neformálnych stretnutí, o ktorých je známe, že sú jedným z kľúčových ukazovateľov úspechu v inováciách v oblasti výskumu a vývoja.

Bytový Dom

Flexhouse

Bytový Dom Flexhouse je rodinný dom pri jazere Zürich vo Švajčiarsku. Flexhouse, postavený na náročnom trojuholníkovom pozemku, stlačenom medzi železničnou traťou a miestnou prístupovou cestou, je výsledkom prekonania mnohých architektonických problémov: obmedzujúce vzdialenosti a objem budovy, trojuholníkový tvar pozemku, obmedzenia týkajúce sa miestnej ľudovej reči. Výsledná budova so svojimi širokými stenami skla a stuhovitou bielou fasádou je taká ľahká a mobilná, že pripomína futuristickú loď, ktorá sa plavila z jazera a stala sa prirodzeným miestom pre doky.